Trænere og Piloter

 

 

 

Trænere

Trænere / Eksperter / Coaches

Du kan med fordel gøre brug af en svømmetræner. Ved en krydsning som SwimÖresund, kan det være afgørende med en god open water træner, som er specialiseret i havsvømning. Her kan du få lagt svømmeprogrammer, som er designet til marathon svømning og få hjælp og coaching inden for netop dette område.

Trænerne tilbyder forløb til svømmere på alle niveauer. Forløbet kan foregå via telefonsamtaler og onlinemøder og afhængig af, hvor du befinder dig i verden, er der også mulighed for fysiske 1:1-møder eller gruppesessioner.

Har du brug for at forbedre din svømmeteknik, kan trænere med et professionelt øje analysere dine armtag og din generelle svømmeteknik. På den måde sikre du dig, at ligge bedst muligt i havet. Du kan eventuelt få en person til at optage din svømmestil på video, og derefter uploade den til træneren med henblik på feedback.

At samarbejde med en træner vil ikke kun gøre dig til en mere effektiv og hurtigere havsvømmer, men også gøre dig klar mentalt til den store udfordring.

For udover hårdt arbejde, engagement og dedikation, skal der også arbejdes med din viljestyrke og mentale indstilling, så du for eksempelvis bedre kan udstå kulde og andre udfordring undervejs.

Husk, at det er vigtigt at finde en svømmetræner, som du har en god kemi med, og som du kan arbejde godt sammen med frem mod dit mål. Du er jo trods alt i gang med at skrive historie.

England

Fiona Southwell

swimoresund coach fiona southwell english channel

Fiona Southwell (UK) fra England er en meget kompetent og erfaren åbentvands-træner. Hun har tidligere konkurreret internationalt, og har været cheftræner for Englands ældste svømmeklub, Brighton Svømmeklub, hvor hun stod for havsvømmerafdelingen.

Fiona har med stor succes trænet både nationale (UK) og internationale svømmere, som blandt andet har gennemført svømninger over den Engelske Kanal, samt andre krydsninger overalt i verden inklusive Danmark.

I 2009 gennemførte Fiona den Engelske Kanal, som den ældste kvinde i UK. Fiona blev efterfølgende tildelt Rosemary George trofæet for den mest anderkendelseværdige svømning. Hun også trænet to verdensrekord svømninger. Udover hendes egne talrige marathon svømninger, har hun også været med til at afvikle adskillige langdistance-træningslejre. Fiona har også i mange år siddet i bestyrelsen hos Channel Swimming Association (CSA), hvor hun stadig er aktiv.

Fiona træner svømmere på alle niveauer, hvor hun særligt er kvalificeret til at arbejde med spirende og håbefulde marathonsvømmere.

Fiona har den højeste succesrate for at få svømmere over den Engelske Kanal.

Base: England (UK)

Sprog: Engelsk

Telefon: +44 (0) 7973 257926

e-mail: [email protected]

Tyskland

André Wiersig

swimoresund andre wersig coach ocean seven

André Wiersig (D) fra Tyskland bliver af mange betragtet som ‘The Man of The Ocean’.

André har rådgivet atleter i mange år og har specialiseret sig i træningsmetoder, der er rettet mod maksimal træningseffektivitet. Det betyder, at André er meget erfaren, når det kommer til at hjælpe en person med at opnå en bestemt atletisk udfordring.

Af personlige meritter kan nævnes, at André var den første tysker til at gennemføre ’Ocean Seven’. Derudover har han også andre talrige marathon- og ultrasvømninger bag sig, hvilket har gjort, at han har en stor erfaring på dette område.

Når du arbejder med André, skal du kunne udvise en høj grad af selvdisciplin. André tilbyder fulde forløb fra start til det fastsatte mål er nået.

Base: Tyskland (D)

Sprog: Tysk & Engelsk

Telefon: +49 157 88405010

e-mail: [email protected]

website: www.andre-wiersig.com

Mexico

Mariel Hawley

swimoresund coach mariel hawley wowsa award

Mariel Hawley (MX) er en utrættelig Mexicansk kvinde med mange bedrifter. I 2022 blev hun den første til at gennemføre SwimÖresund. Mariel har svømmet flere marathon krydsninger end de fleste, blandt andet ’Ocean Seven’ og ’Triple Crown’.

I 2019 modtog hun ’Woman of the Year’, der bliver uddelt af World Open Water Swimming Association. Hun har i mange år været med på listen blandt ’World’s 50 Most Adventurous Open Water Women’.

Mariels passion er at dele ud af hendes talrige erfaringer, som både svømmetræner og marathon svømmer. Mariel coacher, underviser, vejleder, inspirere og assistere svømmere på alle niveauer.

Base: Mexico (MX)

Sprog: Spansk & Engelsk

Telefon: +52 (1) 55 5909 6085

e-mail: [email protected]

website: www.marielhawley.com

Piloter

SwimÖresund Piloter

Husk at book din følgebåd i god tid. Piloterne kan have reserveret pladser frem i tiden.

Følgebådene på SwimÖresunds hjemmeside er ikke kommercielt eller økonomisk forbundet med SwimÖresund. Følgebådene drives selvstændigt, og har ikke noget med SwimÖresund at gøre. Derfor er det op til dig selv, at forhandle en kontrakt og en pris på plads imellem dem og dig. SwimÖresund tager sig udelukkende af din tilmelding og registrering.

Følgebådene, som er oplistet på SwimÖresunds hjemmeside, er nøje udvalgt, for at skabe de bedst mulige forudsætninger for svømmerne. Mandskabet har de relevante kvalifikationer og erfaring i sejlads på Öresund. Følgebådene er udstyret med teknisk udstyr, så de hurtigt kan komme i kontakt med de danske og svenske sømyndigheder samt fartøjer, så de kan navigere sikkert i Öresund.

Når du bestiller en følgebåd, bliver du ikke tildelt en fast dag, som du skal svømme på. Der bliver typisk aftalt en periode, et såkaldt vindue, hvor krydsningen skal foretages. Hvilken dag du svømmer i dit vindue, kommer an på vejr- og havforhold. Derfor må du væbne dig med tålmodighed, da vejret er det eneste, som man ikke kan ændre på. Dette kan desværre også betyde, at du ikke kommer ud og svømme i det aftalte vindue.

Når du kontakter en følgebåd, er det vigtigt at forventningsafstemme dine ønsker og forventninger, i forhold til hvad følgebåden kan tilbyde dig. Det vil være ærgerligt for jer begge, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser undervejs.

Du vil formentlig skulle betale et depositum, når dig og følgebåden har aftalt datoer for, hvilket vindue du skal svømme i. Dette depositum kan typisk ikke refunderes. Hvordan og hvornår restbeløbet skal betales, aftales mellem dig og følgebåden.

I marathon svømning er der desværre mange risikofaktorer, som man må kalkulere med. Det kan eksempelvis være, at dit liv er i fare eller en på bådens, uventede vejrforhold, motoren får fejl eller sammenbrud, strømmen er blevet for stærk, så du ikke kan nå i land, uventet tåge eller er i en faretruende position for nedsejling. Du kan derfor komme ud for, at din svømning bliver afbrudt. Det kan også være, at du ikke præsterer optimalt på dagen. Derfor kan det være en god idé at drøfte disse scenarier med din pilot på tidspunktet for din reservation med henblik på at booke en ny tid med piloten.

Du skal være særligt opmærksom på, at nogle af følgebådene er underlagt dansk lovgivning om foreninger. Derfor er det den enkelte svømmer og dennes ledsageres eget ansvar at forsikre sig mod de risici, der kan opstå under krydsningen ombord på båden og i vandet.

Helsingør

AQUANAUT

swimoresund pilot aquanaut

Kontakt os på Email for mere information: [email protected]

Telefon:

e-mail:

website: